De Weg
Wanneer we ons leven willen verbeteren, dan doen we ons best om doelen te behalen voor een ander leven. En de motivator daarbij is ons doorzettingsvermogen. Het stemmetje dat zegt: “niet zeuren maar doorgaan”. Je moet hard werken om iets te bereiken en je maakt af waaraan je begonnen bent. Opgeven is voor losers, winnaars gaan door.”

Deze manier van leven en werken is gericht op presteren, op wilskracht, op onderweg zijn en het kan altijd beter maar het is nooit genoeg. We blijven doorzetten, zelfs in situaties die ons niet gelukkig maken. Maar is dat wel de beste manier om ons doel te bereiken? Want leven vanuit wilskracht kost energie, het denken wordt voortdurend geraadpleegd en de belangrijkste bron laten we daarbij onbenut. Als negatief bijproduct zien we zelfs de kansen die ons beter liggen niet. Hoe bereiken we het dan wél? Eerst door los te laten wat niet bij ons past. Dat klinkt gemakkelijk maar het is de weg van de minste weerstand en die werkt het best. Het is de weg, die het meeste oplevert, die de meeste ontspanning geeft én het is de weg die gelukkig maakt. We hoeven niet meer te worstelen of krampachtig vol te houden. Het is als zwemmen in de modder: hoe hard je het ook probeert, het is nooit zo gemakkelijk als zwemmen in helder water.

Dus het feit dat iets gemakkelijk is, dat het vanzelf gaat en dat het natuurlijk voelt is juist het bewijs dat je op de goede weg bent. De reden dat dingen gemakkelijk gaan en gelukkig maken is dat ze bij je passen. Doe wat bij je past en laat de rest los. Het geeft direct een gevoel van geluk, je gevoel stroomt en dat is de weg van de minste weerstand. Op die weg ervaar je energie, plezier, vreugde, geluk, en ontspanning.
Zwemmen met de stroom mee is de weg van de minste weerstand. En dat is precies de weg, die je energiek én gelukkig maakt.