de eerste stapDe eerste stap
Een van de grondleggers van anders denken is Louise Hay. Zij groeide op met de woorden, dat ze waardeloos was en dat niemand van haar hield. Op een bepaald moment in haar leven dacht ze alleen nog: ‘Ik ben een totale mislukking, ik kan niets en alles gaat fout.’ Wanneer je deze woorden gelooft, dan geeft het leven jou die ervaring. Dat klinkt misschien vreemd, maar zo werkt het. Je wordt wat je denkt, of je dat nu wil of niet. Jouw manier van denken beïnvloed je leven op dit moment.

Je kunt je leven veranderen door anders te denken. Simpel maar waar. Het enige dat nodig is, is de bereidheid om te veranderen. De bereidheid om oude patronen van negatief denken los te laten. Om te kiezen voor positiviteit. En nog belangrijker: doe het nu!

Stel, je leven wordt bepaald door je gedachte van dit moment. Als we onze manier van denken nu positief veranderen, zouden zich oneindig veel mogelijkheden openbaren. Ons leven zou een geheel andere richting krijgen. Maar hoe begin je? Heel gewoon met de eerste stap.

Laat beperkende gedachten los, zoals: “Ik kan niet veranderen, ik blijf me moe voelen, ik kan niet gelukkig zijn.” Je kunt de eerste stap zetten overal waar je bent en op ieder moment. De eerste stap is eenvoudig: ga van ‘ik kan het niet’ naar: ‘ik kan het wel, ik kan het echt’! Als je begrijpt, dat je meer controle hebt over je leven dan dat je dacht, dan maakt die gedachte al blij. En het begint allemaal met een andere manier van denken, elke dag één stap.